Logo bs.boatexistence.com

Šta je ie vs eg?

Sadržaj:

Šta je ie vs eg?
Šta je ie vs eg?

Video: Šta je ie vs eg?

Video: Šta je ie vs eg?
Video: Lower Finals EVIL GENIUSES vs. LOUD // VALORANT Champions - Day 15 Tease 2024, Jun
Anonim

Skraćenica “i.e.” označava id est, što je latinski za "to jest." Skraćenica “npr. označava latinski izraz exempli gratia, što znači "na primjer". … Zato što id est znači “odnosno,” menadžment koristi “tj. 20 posto” da definira standardni popust.

Kako koristite ie i eg?

I.e. je skraćenica za frazu id est, što znači "to jest." tj. koristi se za ponavljanje nečega što je prethodno rečeno kako bi se razjasnilo njegovo značenje. Npr. je skraćenica od exempli gratia, što znači "na primjer." Npr. je koristi se prije stavke ili liste stavki koje služe kao primjeri za prethodnu izjavu.

Je li IE ili npr. bolji?

Npr. se koristi za davanje jednog ili više mogućih primjera. To je signal da vidite jednu ili nekoliko od više mogućnosti. S druge strane, pojašnjava; dajete preciznije informacije.

Šta je npr. i ie?

Upotreba. Možete razlikovati tj. od npr. prisjećajući se da "i" u i.e znači "to" (konkretna stvar) i " e" u npr. znači “primjer” (nespecifična stvar). Također možete još jednom provjeriti svoju rečenicu zamjenom skraćenice njenim značenjem.

Kako da pravilno koristim IE?

Stavite "tj." u sredini rečenice, nikad na početku ili na kraju. Skraćenica "tj." treba uvijek da se pojavljuje nakon prvog dijela rečenice, u sredini, tako da je gramatički ispravno.

Preporučuje se: