Logo bs.boatexistence.com

Kada zalijevati sukulente?

Sadržaj:

Kada zalijevati sukulente?
Kada zalijevati sukulente?

Video: Kada zalijevati sukulente?

Video: Kada zalijevati sukulente?
Video: Zašto bi trebali zalijevati svoje sukulente odozdo? 2024, Maj
Anonim

Najvažnije pravilo za zalijevanje sukulenata je ovo: zalijevajte samo kada je zemlja u posudi za uzgoj sukulenata suha do kosti Ponavljamo, pustite da se zemlja potpuno osuši između zalijevanja. Ako zemlja nije mrvičasta, osušena prljavština, nemojte je zalijevati. Vidite, većina sobnih biljaka želi da im je zemlja stalno vlažna.

Kako znati kada sukulentu treba voda?

Dobro zaliven sukulent će imati debele, čvrste listove Kada ih stisnete među prstima, trebalo bi da bude vrlo malo davanja. Ako su mekane, vjerovatno im je potrebno zalijevanje. Još jedan siguran znak je naborano lišće, kada su žedni njihovi listovi se skupljaju i naboraju.

Koliko često trebam zalijevati svoj sukulent?

Koliko često trebam zalijevati svoj sukulent? Trebali biste zalijevati svoje sukulente svake druge sedmice tokom nezimskih mjeseci kada su temperature iznad 40 stepeni. Tokom zime (kada su temperature ispod 40 stepeni) svoj sukulent treba zalijevati samo jednom mjesečno jer za to vrijeme miruje.

U koje doba dana zalijevam sukulente?

Rano jutro idealno je vrijeme za zalijevanje zemljanih sukulenata. Ovo omogućava vodi da dođe do korijena biljaka i hidratizira biljke kako bi se bolje nosile s popodnevnom vrućinom.

Da li je sukulentima potrebna direktna sunčeva svjetlost?

Sukulenti vole direktno sunce, ali ako vaš sedi na istom mestu dan za danom, verovatno je da samo jedna strana dobija dovoljno svetla. … Sukulenti će se naginjati prema suncu, pa će im rotiranje pomoći da se usprave. (Naginjanje može biti i znak da moraju biti na sunčanijem mjestu.)

Preporučuje se: