Logo bs.boatexistence.com

Kada je moja lijepa dama postavljena?

Sadržaj:

Kada je moja lijepa dama postavljena?
Kada je moja lijepa dama postavljena?

Video: Kada je moja lijepa dama postavljena?

Video: Kada je moja lijepa dama postavljena?
Video: Dejan Matic - Ona je moja - (Audio 2013) 2024, Maj
Anonim

Film, čija je radnja smještena u Londonu 1912, otvara se ispred operne kuće Covent Garden, gdje poznati stručnjak za fonetiku Henry Higgins (kojeg glumi Harrison) bilježi akcente oni oko njega, posebno prodavačica cvijeća Cockney Eliza Doolittle (Hepburn).

Koliko godina ima Eliza Doolittle u My Fair Lady?

U početku je Warner pomislio da je Rex Harrison, koji je napunio 56 godina 1964. godine, izgledao prestaro da bi bio ljubavni interes 19-godišnjakinje Elize Doolittle lik.

Koliko je godina imala Audrey Hepburn kada je snimljena My Fair Lady?

Iako je glumila 21-godišnjakinju, Audrey Hepburn je zapravo imala 35 godina u stvarnom životu. Jeremy Brett (koji je napunio 30 godina tokom snimanja) dobio je ulogu 20-godišnjeg Freddyja Eynsford-Hilla, tako da Hepburn ne bi djelovala prestaro u poređenju.

Je li My Fair Lady snimljena na setu?

My Fair Lady Filmske lokacije

Film je sniman u uglavnom zatvorenim studijskim lokacijama sa ekstravagantnim setovima. Međutim, izdašna suma novca je izdvojena za scenografiju jer produkcijski tim nije ostavio kamen na kamenu.

Kakav je moral My Fair Lady?

Kako se Higgins i Eliza zbližavaju, Hunt je rekao Higgins uči da je u redu dopustiti drugim ljudima da budu dio tvog života Cullers je rekao da oba lika uče da budu bolja verzija sebe kroz njihove međusobne interakcije. Rekla je da je emisija bila popularna tako dugo jer ljudi vole tu priču o rastu.

Preporučuje se: