Da li je pedialyte dobar za pse?

Sadržaj:

Da li je pedialyte dobar za pse?
Da li je pedialyte dobar za pse?

Video: Da li je pedialyte dobar za pse?

Video: Da li je pedialyte dobar za pse?
Video: 🐕 Psi I Mačke – TOP 10 Pasmina Pasa Koje Se Najbolje Slažu S Mačkama! 2024, Oktobar
Anonim

Pedialyte je otopina elektrolita koja se koristi za djecu ili odrasle sa simptomima blage dijareje ili dehidracije. Pomaže u dodavanju elektrolita i tekućine koje se gube zbog proljeva. Ovo pomaže osobi sa blagom dehidracijom da se osjeća bolje. Ali zapamtite, Pedialyte je napravljen za ljude, ne za pse

Koliko pedijalita možete dati psu?

Osim ako vaš veterinar drugačije ne odredi, svom psu možete ponuditi nekoliko krugova otopine da popije svaka 1-2 sata. Preporučena doza je približno 2-4 mL Pedialyte-a po funti tjelesne težine.

Da li je bezbedno da psi piju Pedialyte?

Pedialyte je otopina elektrolita koja se koristi za djecu ili odrasle sa simptomima blage dijareje ili dehidracije. Pomaže u dodavanju elektrolita i tekućine koje se gube zbog proljeva. Ovo pomaže osobi sa blagom dehidracijom da se osjeća bolje. Ali zapamtite, Pedialyte je napravljen za ljude, ne za pse.

Mogu li psi imati Pedialyte za dehidraciju?

Kao što se ispostavilo, Pedialyte je siguran i za pse! Ušunjajte malo pedialytea bez okusa u njihovu vodu da im date dodatni poticaj elektrolita.

Mogu li psi imati Gatorade ili Pedialyte?

Nekoliko gutljaja Gatoradea je savršeno bezbedno za vašeg psa, ali voda je jedina tečnost koja je potrebna vašem psu da ostane hidriran. Vašem psu može donekle pomoći da popije nekoliko gutljaja Gatoradea nakon napada proljeva, ali Pedialyte je vjerovatno bolji izbor.

Preporučuje se: