Logo bs.boatexistence.com

Šta znače freske?

Sadržaj:

Šta znače freske?
Šta znače freske?

Video: Šta znače freske?

Video: Šta znače freske?
Video: САМЫЙ ЖУТКИЙ АЭРОПОРТ МИРА: Фрески, Конь, Бункеры, Тайны // Аэропорт Денвера 2024, Maj
Anonim

1: umjetnost slikanja na svježe nanesenom vlažnom krečnom m alteru s pigmentima na bazi vode. 2: slika izvedena freskom.

Šta mislite pod freskama?

Freska (množina freska ili freske) je tehnika muralnog slikarstva izvedena na svježe položenom ("mokrom") krečnom m alteru Voda se koristi kao sredstvo za suvi prah pigment da se stapa sa gipsom, a postavljanjem m altera slika postaje sastavni deo zida.

Kako se speluju freske?

imenica, množina fresaka, fresaka. Naziva se i buon fresco, prava freska. umjetnost ili tehnika slikanja na vlažnoj, gipsanoj površini bojama samljevenim u vodi ili mješavini krečne vode.

Šta freska znači u slengu?

5. Freska ili freska: U nekim zemljama to znači biti bez poštovanja ili drzak, ali ako vam Kolumbijac kaže da budete “freska”, to samo znači “ ne brinite.”

Šta je primjer freske?

Freska je oblik zidnog slikarstva koji se koristi za proizvodnju velikih i često lijepih radova na gipsu. Jedan od najpoznatijih primjera je Mikelanđelov strop Sikstinske kapele Riječ "freska" na italijanskom znači "svježe", što se odnosi na vlažni krečni m alter na kojem se freske obično slikaju.

Preporučuje se: