Logo bs.boatexistence.com

Može li kolica za golf biti otpis poreza?

Sadržaj:

Može li kolica za golf biti otpis poreza?
Može li kolica za golf biti otpis poreza?

Video: Može li kolica za golf biti otpis poreza?

Video: Može li kolica za golf biti otpis poreza?
Video: Bondi to Coogee Coastal Walk - Sydney, Australia - 4K60fps - 6 Miles! 2024, Maj
Anonim

Električna kolica za golf ne ispunjavaju uslove za poreski kredit. Poreski obveznici mogu uzeti kredit za kupovinu novih kvalifikovanih plug-in motornih vozila na električni pogon. (Odjeljak 30D Zakona o internim prihodima).

Mogu li otpisati kolica za golf?

Možete odbiti trošak kolica za golf na Rasporedu C ako ste samozaposleni profesionalni igrač golfa, a to je neophodan trošak za vaše poslovanje. Ako ste samo rekreativni golfer ili je kolica za golf za druge svrhe, to je lični trošak koji se ne može odbiti.

Da li je kolica za golf poslovni trošak?

Možda nikada nećete odbiti članarinu country klubova ili troškove igranja runde golfa iz zabave. Međutim, ako imate posao, možda ćete moći odbiti troškove vezane za golf kao troškove poslovne zabave… Diskusije koje vodite dok igrate golf ne ispunjavaju uslove za odbitak.

Može li sportski automobil biti otpis poreza?

Apsolutno, možete, ali samo do dijela koji je namijenjen poslovanju. Ako se 50% koristi za poslovanje, to je iznos koji ćete moći otpisati za plaćanje automobila i guma, osiguranje, zamjenu ulja itd.

Možete li tražiti golf na porez?

Dozvoljeno odbijanje troškova golfa? Što se tiče golfa, možete odbiti golf naknade, naknade za goste, naknade za kolica, kedije, majice, lopte i rukavice, pića, grickalice, doručak, ručak ili večeru. I, možete odbiti svoje troškove, čak i ako idete u Holandiju i plaćate samo za sebe.

Preporučuje se: