Logo bs.boatexistence.com

Da li se dotrajalosti odbijaju od poreza?

Sadržaj:

Da li se dotrajalosti odbijaju od poreza?
Da li se dotrajalosti odbijaju od poreza?

Video: Da li se dotrajalosti odbijaju od poreza?

Video: Da li se dotrajalosti odbijaju od poreza?
Video: Obaveze i prava u nasledstvu imovine 2024, Maj
Anonim

Obaveza preduzeća zbog dotrajalosti (primenjivo na SVE zakupe) može biti evidentirana na poslovnim računima kao 'obaveza' koja se stoga odbija od obračuna poreza na dobit..

Jesu li dotrajali objekti dozvoljeni za porez?

Zakupac može biti odgovoran ne samo za popravke, već i za troškove vraćanja imovine u prvobitno stanje na kraju zakupa. Ako su troškovi nastali zbog takvih dotrajalosti, neće biti dozvoljeno za porezne svrhe ako je po prirodi kapital.

Jesu li dotrajali oporezivi?

Odlazeći zakupac će vjerovatno biti odgovoran za ove troškove popravke, uobičajeno poznate kao plaćanja dotrajalosti. … Sve uplate za koje se smatra da su prihod će postati oporezive prema porezu na dohodak ili pravilima o porezu na korporacije, kapitalni račun će podlijegati pravilima koja se primjenjuju na kapitalne dobitke.

Da li se PDV naplaćuje na dotrajale stvari?

“Plaćanje za dotrajalo stanje predstavlja zahtjev za naknadu štete od strane stanodavca na 'želju za popravkom' zakupca. Uključeno plaćanje nije naknada za nabavku za potrebe PDV-a i izvan je opsega PDV-a.”

Šta je raspored dotrajalosti?

Raspored dotrajalosti je obično lista dotrajalosti koja se dostavlja zakupcu na kraju zakupa, ali se povremeno može odnositi na listu dotrajalosti koja se dostavlja zakupcu tokom rok zakupa.

Preporučuje se: