Logo bs.boatexistence.com

Kada poslati pismo odgode?

Sadržaj:

Kada poslati pismo odgode?
Kada poslati pismo odgode?

Video: Kada poslati pismo odgode?

Video: Kada poslati pismo odgode?
Video: КАДА. Печение с орехами по-грузински 2024, Maj
Anonim

P: Kada trebam poslati svoje pismo o odlaganju? O: Što je prije moguće. Po mogućnosti u roku od nedelju ili dve od prijema obaveštenja da ste odgođeni.

Da li da napišem pismo o odlaganju?

Pisanje pisma kada se odgađa nije obavezno, au mnogim školama to neće poboljšati vaše šanse da budete primljeni. Pišite samo ako imate uvjerljive nove informacije za prezentiranje (nemojte pisati ako je vaš SAT rezultat porastao samo 10 bodova - ne želite da izgledate kao da shvatate).

Kome šaljete pismo o odlaganju?

3. Sastavite pismo o odlaganju. Napišite pismo na jednoj stranici putem e-pošte (i praćeno poštom) naslovljeno na predstavnika za prijem na koledžu koji ocjenjuje kandidate iz vaše srednje škole i kopirajte dekana za prijem.

Šta je bolja lista čekanja ili odgoda?

Ako na listi čekanja Uopšteno govoreći, možete pretpostaviti da su vaše šanse bolje ako ste odgođeni umjesto na listi čekanja. Odgođeni studenti se ponovo razmatraju tokom redovnog kruga odlučivanja i trebali bi imati približno iste šanse kao i drugi redovni kandidati za odlučivanje.

Koji su razlozi za odlaganje?

Učenik može odlučiti da odgodi upis iz bilo kojeg razloga. Možda želi da putuje ili studira u inostranstvu, da radi da bi zaradio novac za plaćanje školarine, da mu treba godinu dana da se bavi sportom ili hobijem.

Preporučuje se: