Logo bs.boatexistence.com

Da li se crni rodijum povlači?

Sadržaj:

Da li se crni rodijum povlači?
Da li se crni rodijum povlači?

Video: Da li se crni rodijum povlači?

Video: Da li se crni rodijum povlači?
Video: Winning with Strategy!! | Closed Sicilian | GM Naroditsky's Theory Speed Run 2024, Maj
Anonim

Izgled crnog rodijuma je fantastičan, ali nažalost, crni rodijum će se istrošiti malo brže od belog rodijuma Ovo je posebno tačno za prstenje koje se nosi svakodnevno i koje je jednostavno glatka i sjajna. … Glatki prstenovi nemaju za šta da se rodijum "zakači", pa će se brže istrošiti.

Koliko dugo traje crni rodijum?

U stvari, rodijumsko oblaganje traje između 3 mjeseca i godinu dana, ovisno o količini istrošenosti koja se može vidjeti. Znat ćete kada vaše prstenje treba ponovo obložiti, jer ćete početi vidjeti svjetlucave žutog zlata koje se provlače kroz premaz rodijumske prevlake.

Da li crni rodijum tamni?

Izdržljivost: Crni rodijum je takođe izuzetno čvrst i otporan na ogrebotine i koroziju. Plus, ne mrlja! Cena: Dok je crni rodijum plemeniti metal i član porodice platine, jeftiniji je od platine.

Koliko dugo traje oblaganje rodijumom?

Rodijumsko prekrivanje žutog zlata može trajati samo 6 do 9 mjeseci Prvo ćete primijetiti da žuta prođe na donjoj strani stražnje strane vašeg prstena. Iako rodijum ne tamni, možda ćete primetiti mrlje na vašem srebrnom prstenu kada oplata počne da se troši. Nošenje nakita.

Da li se rodijumsko oplata lako troši?

Važno je znati da je obrada rodijumom površinski tretman i ĆE s vremenom nestati otkrivajući osnovnu boju prirodnog žutog ili bijelog zlata. … Na prstenu koji se nosi svakodnevno, oplata se može prilično brzo istrošiti. Ako se prsten nosi samo povremeno, komad bi trebao zadržati svoj rodijumski finiš dugi niz godina.

Preporučuje se: