Logo bs.boatexistence.com

Kada spironolakton počinje djelovati?

Sadržaj:

Kada spironolakton počinje djelovati?
Kada spironolakton počinje djelovati?

Video: Kada spironolakton počinje djelovati?

Video: Kada spironolakton počinje djelovati?
Video: Освободи Себя от Несчастий - Посмотри Это Видео Когда Тебе Плохо и Открой Веру в Себя и Свои Силы 2024, Maj
Anonim

Kao i većini oralnih lijekova, Spironolaktonu je potrebno nekoliko sedmica da djeluje u tijelu. Onima koji su tek počeli da koriste lek trebaće 6-8 nedelja dosledne upotrebe da bi lek počeo da deluje u telu.

Da li spironolakton pogoršava akne u početku?

Uporedo sa debljanjem, mnogi ljudi se brinu da će spironolakton pogoršati izgled njihove kože kada ga počnu uzimati. Iako ovo važi za neke tretmane akni, generalno nije problem sa spironolaktonom.

Koliko je potrebno spironolaktonu da pokaže rezultate?

Iako spironolakton može uzrokovati drastična poboljšanja vaše kože, nećete dobiti čudesne rezultate preko noći. Većina žena bi trebala očekivati da će trebati oko 3 mjeseca da se dobrobiti počnu pokazivati. Prema mom iskustvu prepisivanja lijeka, nije neuobičajeno da fleke buknu u početku prije nego što se počnu smirivati.

Može li spironolakton djelovati za nedelju dana?

Slično drugim lijekovima protiv akni, spironolakton obično nije instant. Trebalo mi je nešto više od nedelju dana da vidim pozitivne rezultate na svojoj koži, ali može potrajati između šest i 12 nedelja da se promene na koži uopšte dogode, tako da budem dosledan s vašom dnevnom dozom je važno.

Koliko je potrebno spironolaktonu da djeluje na hormone?

Kao i kod drugih tretmana za akne, potrebno je vrijeme da se vide rezultati. U prosjeku, žene primjećuju poboljšanje na sljedeći način: Pilula: 2 do 3 mjeseca. Spironolakton: Smanjenje izbijanja i masnoće za nekoliko sedmica.

Preporučuje se: