Logo bs.boatexistence.com

Kako se piše fascia board?

Sadržaj:

Kako se piše fascia board?
Kako se piše fascia board?

Video: Kako se piše fascia board?

Video: Kako se piše fascia board?
Video: Как научиться резать ножом. Шеф-повар учит резать. 2024, Maj
Anonim

Fasija ploča je ona koja se postavlja na mjestu gdje se krov susreće sa vanjskim zidovima kuće i često se naziva ROOFLINE. Međutim, većina ljudi je naziva po imenu glavne ploče koja nosi oluk - fascia ili fascias.

Kako se speluju fascije i sofiti?

Fascia se postavlja oko cijele konstrukcije i pričvršćuje se na nepokrivene krajeve rogova ili na vrh vanjskih zidova. Soffit je dizajniran za ugradnju od vanjskog zida do fasadne ploče. Skriven je ispod strehe i iza fascije.

Koja je razlika između sofita i fascije?

Vanjski sofit se nalazi na rasponu ispod rogova, dok je fascija izložena horizontalna traka koju vidite na kraju rogova. Ovi arhitektonski elementi koji se nalaze duž područja nadstrešnice ne samo da dodaju vizuelni interes i daju gotov izgled vašem domu.

Šta je fascia board?

Fasija je duga drvena daska iza oluka na kući Spaja se na krovne grede, zatvara potkrovlje i služi kao nosač za oluke. … Oštećena maska može biti početna tačka za druge probleme s krovom i potencijalno dovesti do oštećenja potkrovlja i kuće.

Kako se zove ploča iza fascije?

Soffit je sloj drveta, vinila ili aluminijuma koji se proteže od dna fascije do gornjeg dela vaše zidne ploče. Zajedno, oni štite rogove od vremenskih nepogoda, vlage i omogućavaju protok zraka kroz otvore i ventilacijske otvore.

Preporučuje se: