Logo bs.boatexistence.com

Da li je foible glagol ili imenica?

Sadržaj:

Da li je foible glagol ili imenica?
Da li je foible glagol ili imenica?

Video: Da li je foible glagol ili imenica?

Video: Da li je foible glagol ili imenica?
Video: Боб Манкофф: Анатомия карикатур журнала The New Yorker 2024, Maj
Anonim

Kurad, idiosinkrazija ili manirizam; neobična navika ili način (upotreba je tipično množina), koji je pomalo čudan ili glup. "Pokušaj da pogledaš dalje od njegovih slabosti i vidiš ljubaznog momka ispod."

Da li je foible pridjev?

francuski foible bio je pridjev koji znači "slab" (ta francuska riječ, koja je sada zastarjela, izvedena je iz istog starofrancuskog izraza, feble, koji nas je dao slabima.) Engleska slabost ubrzo je počela da se primenjuje ne samo na slabosti oštrica, već i na manje nedostatke u karakteru.

Kako se koristi foible?

Primjer lažne rečenice

  1. Čovek je mogao tolerisati slabosti svog saputnika jer je to bilo pokriveno njegovim brojnim osobinama vrijednim divljenja. …
  2. Njegova slabost je bila svemoć, i on je redom majmunizirao bogove Grčke. …
  3. Manji nedostatak u karakteru žene učinio ju je neprikladnom za karijeru koju je zaista željela.

Je li Luminous pridjev?

Svjetleće, kao i njegovi sinonimi blistav, sjajan, blistav i sjajan, je generalno pozitivan pridjev, posebno kada opisuje nešto što doslovno ne sija, kao što je lice, performans ili pjesma.

Koja je snaga mača?

Jačina se odnosi na dio mača ili folije gdje je oštrica najjača, neposredno iznad drške (to je drška). … Suprotno tome, najslabiji dio oštrice - dio između sredine i vrha - naziva se foible.

Preporučuje se: