Logo bs.boatexistence.com

Šta znači sentimentalnost?

Sadržaj:

Šta znači sentimentalnost?
Šta znači sentimentalnost?

Video: Šta znači sentimentalnost?

Video: Šta znači sentimentalnost?
Video: SENTIMENTALNOST NARCISA |NAJVEĆA FARSA NARCISA 2024, Maj
Anonim

Sentimentalnost je prvobitno ukazivala na oslanjanje na osjećaje kao vodič za istinu, ali u sadašnjoj upotrebi taj izraz obično označava oslanjanje na plitke, nekomplicirane emocije na račun razuma.

Šta je sentimentalna osoba?

Nazovite osobu sentimentalnom ako on ili ona više vode emocije nego razum… Sentimentalno opisuje osobu koja se više oslanja na emocije nego razum, ili roman ili film koji je preterano emotivan. Izvedeno od latinskog glagola, sentire "osjećati", sentimentalno uvijek implicira da su emocije malo previše uključene.

Da li je sentimentalnost loša stvar?

Ali sentimentalnost može biti oštra negativna strana. Nije uvijek tako vezano za dobrotu i toplinu kao što mnogi misle. Zaista, sentimentalnost može biti opasna po naše zdravlje, dobrobit i kolektivnu budućnost… Ali sentimentalnost se javlja i kod jezivih ljudi, uključujući demagoge, oligarhe i ubice.

Šta je primjer sentimentalnosti?

Karakteriziraju sentimentalnost, sentimentalnost ili višak emocija. Definicija sentimentalnosti je osjećaj da se s ljubavlju osvrćete na sjećanja, ponekad s malo tuge ili želje da se možete vratiti u to vrijeme. Primjer sentimentalnosti je vezanost za vašu kuću iz djetinjstva

Šta je pretjerana sentimentalnost?

sentimentality Dodaj na listu Podijeli. Sentimentalnost je kvalitet biti pretjerano, dramatično emocionalan - tužan ili pun ljubavi ili nostalgičan. … Kada vaše emocije pređu, postajući pomalo teatralne ili lažne, to je sentimentalnost.

Preporučuje se: