Logo bs.boatexistence.com

Možete li učiniti što je potrebno?

Sadržaj:

Možete li učiniti što je potrebno?
Možete li učiniti što je potrebno?

Video: Možete li učiniti što je potrebno?

Video: Možete li učiniti što je potrebno?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

Učinite što je potrebno je uobičajena fraza u indijskom engleskom. To znači učinite ono što je potrebno Ako vam zvuči previše nezgrapno ili nejasno, ili ako vaša publika neće biti upoznata s tim, možete ljubazno zamoliti ljude da urade ono što trebate da urade umjesto toga. Također možete reći uradite ono što treba.

Možemo li koristiti molimo učinite što je potrebno?

Reč "potrebno" postoji, ali retko se koristi u ovoj situaciji. "Ljubazno učinite što je potrebno" meni zvuči vrlo neobično. Bolje bi bilo "Molim vas da li biste uradili ono što je potrebno". Ili, još kolokvijalno, "Ljubazno učinite ono što je potrebno. "

Kako se kaže molim vas učinite što je potrebno?

Možete koristiti nešto poput " preduzmite potrebne korake / radnju", "uradite ono što je potrebno". Moram priznati da mi se sviđa sažetost "uradi ono što je potrebno":) S obzirom da se to naziva slengom, usput se ne slažem.

Da li je potrebno nepristojno?

Da direktno odgovorite na pitanje OP-a, to je izuzetno nepristojno. Drzak je u pričanju umjesto da pita, i nosi snishodljiv ton.

Šta znači fraza molim učinite potrebno?

"Uradi ono što je potrebno" je izraz koji znači " uradi ono što je potrebno", sa implikacijom poštovanja da se drugoj strani vjeruje da razumije šta treba učiniti bez potrebe dato detaljno uputstvo. Fraza potiče iz indijskog engleskog i njen direktni prijevod je जरुरी.

Preporučuje se: