Logo bs.boatexistence.com

Da li biste, molim vas, učinili što je potrebno?

Sadržaj:

Da li biste, molim vas, učinili što je potrebno?
Da li biste, molim vas, učinili što je potrebno?

Video: Da li biste, molim vas, učinili što je potrebno?

Video: Da li biste, molim vas, učinili što je potrebno?
Video: БОЛЬ В КОЛЕНЯХ? Делаем упражнения! 2024, Maj
Anonim

“Molim vas, učinite ono što je potrebno” je kolokvijalna indijska fraza, koja svoje porijeklo nalazi u indijskom korporativnom sektoru. To se u osnovi prevodi kao “ Molim vas učinite šta je potrebno”.

Da li je ispravno reći uradite što je potrebno?

Učinite što je potrebno je uobičajena fraza u indijskom engleskom. To znači učinite ono što je potrebno Ako vam zvuči previše nezgrapno ili nejasno, ili ako vaša publika neće biti upoznata s tim, možete ljubazno zamoliti ljude da urade ono što trebate da urade umjesto toga. Također možete reći uradite ono što treba.

Je li nepristojno reći molim vas učinite što je potrebno?

Molim vas učinite sve što je potrebno. Da direktno odgovorite na pitanje OP-a, to je izuzetno nepristojno. Drsko govori, a ne pita, i nosi snishodljiv ton.

Možemo li koristiti molimo učinite što je potrebno?

Reč "potrebno" postoji, ali retko se koristi u ovoj situaciji. "Ljubazno učinite što je potrebno" meni zvuči vrlo neobično. Bolje bi bilo "Molim vas da li biste uradili ono što je potrebno". Ili, još kolokvijalno, "Ljubazno učinite ono što je potrebno. "

Šta znači fraza molim učinite potrebno?

"Uradi ono što je potrebno" je izraz koji znači " uradi ono što je potrebno", sa implikacijom poštovanja da se drugoj strani vjeruje da razumije šta treba učiniti bez potrebe dato detaljno uputstvo. Fraza potiče iz indijskog engleskog i njen direktni prijevod je जरुरी.

Preporučuje se: