Logo bs.boatexistence.com

Želite li raditi ili raditi?

Sadržaj:

Želite li raditi ili raditi?
Želite li raditi ili raditi?

Video: Želite li raditi ili raditi?

Video: Želite li raditi ili raditi?
Video: Ako nešto želimo da li to čekati ili "raditi" na tome?- Ana Bučević 2024, Maj
Anonim

Koristimo bi prefer ili 'd radije, nakon čega slijedi infinitiv ili imenica, da govorimo o sadašnjim i budućim preferencijama: Radije bih išao sam.

Da li biste radije imali značenje?

I "prefer" i "radije" izrazite preferenciju Ova stranica kaže "Možete koristiti 'prefer to (radi)' ili 'prefer -ing' da kažete šta preferirate općenito" &"Mi koristimo 'radije' da kažemo šta neko želi u određenoj situaciji (ne općenito) ".

Šta više volite da radite ili radite?

Ali zaista postoji nema razlike. Ponekad morate koristiti oblik gerunda kada pravite poređenje. Dakle, ne možete reći da ona više voli da igra košarku nego da igra šah. Umjesto toga, možete reći da više voli da igra košarku nego da igra šah ILI više voli da igra košarku nego da igra šah.

Da li biste radije radili ili radili?

Ako kažete da biste radije nešto uradili ili da biste to radije uradili, mislite da biste to radije uradili. Ako kažete da radije ne biste nešto uradili, mislite da to ne želite da uradite. Ako vam je svejedno, radije bih radio kod kuće.

Želim ili radije?

Imajte na umu da radijeslijedi goli infinitiv bez do, dok preferiranje zahtijeva do + infinitiv. Radije (ali ne bi radije) je također praćeno prošlim vremenom kada želimo uključiti druge ljude u radnju, iako to ima sadašnje ili buduće značenje.

Preporučuje se: