Logo bs.boatexistence.com

Ne plači zbog prolivenog mlijeka?

Sadržaj:

Ne plači zbog prolivenog mlijeka?
Ne plači zbog prolivenog mlijeka?

Video: Ne plači zbog prolivenog mlijeka?

Video: Ne plači zbog prolivenog mlijeka?
Video: Gibonni - Kiša (Z'naab) (Official video) 2024, Maj
Anonim

Izraz 'Ne plači zbog prolivenog mlijeka' znači nema svrhe brinuti se o prošlim događajima koji se ne mogu promijeniti. Primjer upotrebe: „Znam da nisi htio razbiti moj telefon, tako da sada nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom.“

Šta znači ne plači zbog prolivenog mlijeka?

Bez obzira na to kako kažete poslovicu, "ne plači zbog prolivenog mlijeka" ili "nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom", fraza znači da nema smisla biti uznemiren zbog nečega to se već dogodilo i ne može se promijeniti.

Odakle nisi plakao zbog prolivenog mlijeka?

Prva istorijska referenca na frazu pojavljuje se u dokumentu koji je napisao britanski istoričar Džejms Hauel 1659. Izreka najvjerovatnije dolazi iz evropskog folklora Prema starim pričama, vile su posebno voljele mlijeko i popile bi svako proliveno za sobom.

Zar nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom?

Ako kažete da nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom ili nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom, mislite da ljudi ne bi trebali brinuti ili biti uznemireni zbog stvari koje su se desile i ne može se promijenitiNapomena: `Spilled' se također može pisati kao `spilt' na britanskom engleskom. … Nema svrhe plakati nad prolivenim mlijekom.

Je li Ne plači nad prolivenim mlijekom metafora?

Ne žalite za onim što se ne može poništiti ili ispraviti, kao u Papiri koje ste željeli otišli su u prošlosedmično smeće, zato ne plačite zbog prolivenog mlijeka. Ova metafora za nemogućnost povratka mlijeka nakon što je proliveno je zaista vrlo stara, već se pojavljuje kao poslovica u Paroimiografiji Jamesa Howella (1659).

Preporučuje se: