Logo bs.boatexistence.com

Da li su vam se cijevi odvezale?

Sadržaj:

Da li su vam se cijevi odvezale?
Da li su vam se cijevi odvezale?

Video: Da li su vam se cijevi odvezale?

Video: Da li su vam se cijevi odvezale?
Video: Mornarski čvorovi - Pašnjak 2024, Maj
Anonim

Imate uobičajenu zabludu. Vaše cijevi zapravo nisu vezane zajedno; svaki od njih se reže ili seče kako bi se sprečilo da se jaje oplodi. Dobivanje na težini neće uzrokovati da se "čvor" povuče. Imate po jedan jajovod sa svake strane vaše materice ili materice.

Kako zatrudnjeti ako su vam cijevi zavezane?

Postoje dva načina kako se trudnoća može postići nakon podvezivanja jajovoda. Tradicionalno, jedina opcija za pacijente bila je operacija koja se naziva preokret jajovoda. Međutim, sada postoji još jedna opcija za žene sa vitro oplodnjom, ili IVF.”

Koje su šanse da zatrudnite s vezanim cijevima?

Procjenjuje se da će 1 od svakih 200 žena zatrudnjeti nakon podvezivanja jajovoda. Podvezivanje jajovoda može povećati rizik od vanmaterične trudnoće. Ovo je mjesto gdje se oplođeno jaje implantira u jajovode umjesto da putuje do materice.

Koje su šanse da cijevi ponovo srastu?

Podvezivanje jajovoda je skoro -- ali ne baš -- 100% efektivno. Postoji mali rizik od trudnoće nakon podvezivanja jajovoda. To se može dogoditi ako cijevi ponovo srastu, što je vrlo rijetko. Ova “stopa neuspjeha” je 0,5%.

Možete li odvezati cijevi?

Postoje dvije opcije za žene koje žele zatrudnjeti nakon podvezivanja jajovoda - žena se može podvrgnuti operaciji jajovoda ili u potpunosti zaobići jajovode poduzimanje IVF tretmana.

Preporučuje se: