Logo bs.boatexistence.com

Da li je teško dobiti građevinske kredite?

Sadržaj:

Da li je teško dobiti građevinske kredite?
Da li je teško dobiti građevinske kredite?

Video: Da li je teško dobiti građevinske kredite?

Video: Da li je teško dobiti građevinske kredite?
Video: Prodaja | Kako da prodate bilo šta, bilo kome? | Vol. 1 2024, Maj
Anonim

Kvalificiranje za građevinski zajam Teže je dobiti odobrenje za građevinski kredit nego za tipičnu hipoteku za kupovinu, kažu Moralez i Thomas. To je zato što banka preuzima dodatni rizik tokom faze izgradnje, jer ne postoji sredstvo kojim bi se osigurala hipoteka. Tipične avanse su oko 20%.

Da li je teško dobiti kredit za izgradnju kuće?

Teže je kvalifikovati se za građevinski kredit nego za tipičnu hipoteku za kupovinu Zajmodavci gledaju na ove kredite kao na rizičnije jer kuća još nije izgrađena. Građevinski krediti obično imaju veće zahtjeve za učešće i veće kamatne stope u poređenju sa tradicionalnom hipotekom.

Morate li uplatiti predujam na građevinski kredit?

Tradicionalno finansirani građevinski zajmovi će zahtijevati 20% učešća, ali postoje programi vladinih agencija koje zajmodavci mogu koristiti za niže uplate. Zajmodavci koji nude VA i USDA kredite mogu kvalificirati zajmoprimce za smanjenje od 0%. Za FHA kredite, vaše učešće može biti čak 3,5%.

Koja je dobra stopa za građevinski kredit?

Koja je prosječna kamatna stopa na građevinski kredit? U vrijeme pisanja ovog teksta, u zavisnosti od zajmodavca, 4,5 posto je tipična kamatna stopa za građevinske kredite. To je oko jedan posto više od uobičajene stope za hipotekarne kredite u istom vremenskom periodu.

Koju vrstu kreditnog rezultata trebate za građevinski zajam?

Da biste dobili odobrenje za građevinski kredit, možda će vam trebati: Dobar do odličan kredit. Da bi smanjili rizik, zajmodavci zahtijevaju od zajmoprimaca da imaju kreditni rezultat od 680 ili veći da bi se kvalifikovali za građevinski zajam. To je samo minimum, jer neki zajmodavci mogu zahtijevati rezultat od 720 ili više.

Preporučuje se: