Logo bs.boatexistence.com

Je li dodge bio zabranjen u nascaru?

Sadržaj:

Je li dodge bio zabranjen u nascaru?
Je li dodge bio zabranjen u nascaru?

Video: Je li dodge bio zabranjen u nascaru?

Video: Je li dodge bio zabranjen u nascaru?
Video: Я есть. Ты есть. Он есть_Рассказ_Слушать 2024, Maj
Anonim

NASCAR je zabranio i aero karakteristike i velike, snažnije motore. Dodge, Ford, Mercury i Plymouth su efektivno zabranili promjenama napravljenim 1970..

Kada je Dodge ispao iz NASCAR-a?

Dodge je napustio NASCAR u 2012, godini kada je Dodge osvojio titulu sa Penske vozačem Bradom Keselowskim. Penske je prešao u Ford na kraju sezone, a Dodge je prekinuo svoj NASCAR program.

Da li se Dodge ikada vraća u NASCAR?

Nakon godina daleko od Monster Energy NASCAR Cup Serije, Dodge će objaviti kasnije ove sedmice planove za povratak u NASCAR. Zvanično saopštenje je zakazano za četvrtak u NASCAR Kući slavnih.

Zašto je Mopar zabranjen u NASCAR-u?

Prema različitim izvorima, Hemi je zabranjen "ne iz tehnoloških razloga, ali zato što nije bio lako dostupan u automobilima iz Dodge ili Plymouth montažnih linija, 'spremno' biti ključni koncept." Suština argumenta je da je to bila preskupa opcija za prosječnog kupca.

Zašto je Dodge napustio NASCAR?

Na kraju, umjesto da započne polovičan napor za 2013., Dodge je odlučio povući ga Nije to bila toliko politika, korporativne intrige ili neodobravanje Evropski roditelj, to je bila nedostupnost odgovarajućeg plesnog partnera. Ovo je neosporan udarac za NASCAR.

Preporučuje se: