Logo bs.boatexistence.com

Jesu li farmerke u redu za polu formalno?

Sadržaj:

Jesu li farmerke u redu za polu formalno?
Jesu li farmerke u redu za polu formalno?

Video: Jesu li farmerke u redu za polu formalno?

Video: Jesu li farmerke u redu za polu formalno?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Maj
Anonim

Suprotno popularnom vjerovanju, poluformalno je prilično lako pratiti. To nije tako lijepo kao događaji s bijelim ili crnim kravatama. … Ali čekajte, to ne znači da možete nositi farmerke ili kaki za poluformalni događaj. Zapamtite da je to i dalje kodeks oblačenja i da morate slijediti ono što treba i ne treba da učinite kako biste besprijekorno izgledali.

Mogu li farmerke biti poluformalne za dame?

I dame i gospoda mogu miješati farmerke sa otmjenim komadima, dodacima i cipelama za elegantan izgled. Adam Glassman, kreativni direktor Oprah's magazina O, ne samo da voli dotjerani traper, već kaže da čini savršenu odjeću za zabavu.

Šta ne biste trebali nositi na poluformalnom događaju?

Nemojte pretjerati

Za muškarce, crno ili bijelo odijelo u smokingu je previše formalno za poluformalne prilike.… Žene bi trebale izbjegavati večernje haljine do poda za poluformalne događaje. Odjevene haljine i koktel haljine su prikladnije odjevne opcije. Za vjenčanja se oblačite dostojno, ali ne nosite bijelo ili prekomjerno.

Šta nosite za poluformalno?

Mnoga vjenčanja pozivaju goste da nose polu-formalnu odjeću. Želite da izgledate najbolje što možete, ali ne želite da zaobiđete mladu, stoga izbegavajte belu ili gotovo belu boju. Koktel haljina je općenito vaša najbolja opklada za većinu polu-formalnih vjenčanja. Također možete nositi elegantno odijelo za pantalone sa štiklama i blistavim nakitom.

Možemo li nositi farmerke kao svečanu?

Nošenje farmerki na intervjuu: Nemojte to raditi

Kada se prijavljujete za rad u kancelarijskom okruženju, najbolje je vježbati da nosite formalnu poslovnu odjeću. Ostavite farmerke kod kuće i umjesto toga nosite odgovarajuće dvodijelno odijelo sa svečanim cipelama i kravatom ili nekim jednostavnim nakitom.

Preporučuje se: