Logo bs.boatexistence.com

Možete li biti otpušteni nakon ostavke u Velikoj Britaniji?

Sadržaj:

Možete li biti otpušteni nakon ostavke u Velikoj Britaniji?
Možete li biti otpušteni nakon ostavke u Velikoj Britaniji?

Video: Možete li biti otpušteni nakon ostavke u Velikoj Britaniji?

Video: Možete li biti otpušteni nakon ostavke u Velikoj Britaniji?
Video: Teslić: Mobing nad pomoćnom radnicom u OŠ "Vuk Karadžić" 2024, Maj
Anonim

Generalno ne, jer nakon što ste dali obavijest, može se povući samo ako se vaš poslodavac slaže (i ne postoji obaveza poslodavca da pristane na povlačenje). … Ako vaš poslodavac to ne učini, to bi moglo rezultirati nepravednim otkazom.

Možete li biti raskinuti nakon podnošenja ostavke?

U većini slučajeva, poslodavac vas može otpustiti i prestati vam plaćati odmah nakon što date obavijest. To je zato što je većina američkih radnika zaposlena po volji. To znači da kompanija može prekinuti vaš radni odnos u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga-ili bez razloga-pod uslovom da vas ne diskriminiraju.

Da li je bolje dati ostavku prije nego što budete otpušteni u Velikoj Britaniji?

Teoretski je bolje za vašu reputaciju ako date ostavku jer izgleda kao da je odluka bila vaša, a ne vaša kompanija. Međutim, ako dobrovoljno odete, možda nećete imati pravo na vrstu naknade za nezaposlenost koju biste mogli dobiti ako ste otpušteni.

Mogu li započeti novi posao tokom otkaznog roka u Velikoj Britaniji?

Vaš posao neće završiti do isteka otkaznog roka, iako ne morate dolaziti na posao. Ovo će povećati vašu otpremninu ako znači da ćete završiti još jednu punu godinu kod poslodavca. … Ovo znači ne biste trebali započeti drugi posao u otkaznom roku osim ako vaš postojeći poslodavac ne pristane

Mogu li predati svoju obavijest dok sam na bolovanju u UK?

Bolovanje i godišnji odmor

Ako predate svoju obavijest dok ste na bolovanju nemate obaveze da se vratite na posao ako niste dovoljno dobro uraditi tako. Vaši uobičajeni ugovorni uslovi ostaju isti tokom otkaznog roka.

Preporučuje se: