Logo bs.boatexistence.com

Da li gore tex diše?

Sadržaj:

Da li gore tex diše?
Da li gore tex diše?

Video: Da li gore tex diše?

Video: Da li gore tex diše?
Video: Victor Thompson - THIS YEAR (Blessings) Lyrics ft. Ehis 'D' Greatest "follow follow, follow follow" 2024, Maj
Anonim

Da direktno odgovorite na vaše pitanje, GoreTex zapravo ne diše. To je membrana koja je laminirana na sintetički materijal. Membrana je zapravo puna miliona malih rupa koje su dovoljno velike da zrak prođe, ali premale da voda prođe.

Koliko je GORE-TEX aktivan?

GORE-TEX aktivni odjevni predmeti dizajnirani su za brze, visoko-aerobne, svakodnevne aktivnosti čak i po lošem vremenu. Potpuno su otporne na vjetar, izuzetno prozračne, lako se mogu spakovati i dolaze s obećanjem GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™.

Da li je GORE-TEX zaista prozračan?

Zato što je GORE-TEX membrana takođe prozračna i otporna na vjetar. Bez obzira da li jurite niz stazu za brdski biciklizam, trčite duž obale ili hodate kući između visokih nebodera u zimskoj noći, vjetar jednostavno ne može proći da vas ohladi.

Je li GORE-TEX 100% vodootporan?

GORE-TEX INFINIUM™ i GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® odjevni predmeti su dizajnirani da zadrže laganu kišu i snijeg. Što znači da su, da, neki GORE-TEX INFINIUM™ proizvodi čak i vodootporni.

Koje su mane GORE-TEX-a?

Jedan nedostatak GORE-TEX-a je to što trebate da ga održavate čistim da biste ga održali vodootpornim-i očistite ga kako treba. S vremenom, kako znoj iz vašeg tijela izlazi kroz materijal, to može uzrokovati nakupljanje površinski aktivnih tvari (hemikalije slične deterdžentu) koje smanjuju učinkovitost hidroizolacije.

Preporučuje se: